Allerzielen: Love & Loss

Love & Loss is een programma rond Allerzielen over liefde, rouw, gemis en verlangen. Met Frénk van der Linden als spreker en de Nederlandse sopraan Johannette Zomer. Dinsdag 31 oktober in Theater De Liefde.

Muziek en proza kunnen helpen om gevoelens van gemis en rouw een plek te geven. Zo kun je niet alleen met verdriet omkijken naar wat er niet meer is, maar ook met liefde en dankbaarheid terug kijken naar wat er was. Met Allerzielen herdenken we onze gestorvenen, worden graven bezocht, steken we een kaarsje aan en staan even stil bij de eindigheid van het leven. Dat sluit aan bij een eeuwenoude traditie: goed voor onze doden zorgen. Daarmee laten we zien dat we onze dierbaren niet zijn vergeten.

Johannette Zomer heeft passende muziek uitgezocht, ontroerend, meeslepend in zijn eenvoud, en zal dit met een klein ensemble ten gehore brengen. Ook nodigde zij Frénk van der Linden uit om verbindende teksten te schrijven en voor te dragen. Hij zal hiervoor ook putten uit eigen ervaringen. Zo wordt met tekst en muziek een intieme setting gecreëerd, waarin een ieder zijn eigen overledenen kan gedenken en hun bestaan vieren.

Kaarten zijn te koop via deze link.