De Liefde in Franse sferen

Drie laureaten van het Prinses Christina Concours trakteren zondag 2 april in De Liefde op een concert in Franse sferen. De veelzijdige accordeonist Dirk Overbeek begeleidt zangeres Caroline Rutten bij de mooiste Franse chansons en Claire Schuurmans speelt de mooiste stukken voor harp. Het concert wordt georganiseerd door Soroptimistclub Haarlem-Kennemerland, met medewerking van Theater De Liefde.

Dirk Overbeek laat in alles wat hij doet de veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Zo speelt hij Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen. Daarnaast is hij regelmatig in het theater te vinden als muzikant in (muziek)theatervoorstellingen, en arrangeert en dirigeert hij ook bij tijd en wijle. In 2021 is Dirk afgestudeerd van het ArtEZ Conservatorium richting Jazz & Pop Accordeon, met een 9,5.

Caroline Rutten weet met haar warme klanken, binnen de genres jazz, pop en soul, mensen te raken. In 2019 won ze de 35e editie van het Concours de la Chanson Alliance Française. De Jury heeft Caroline verkozen tot artiest die luisteraars het meest meesleept in de kracht en de schoonheid van de Franstalige muziek. Sindsdien vertolkt zij klassieke en eigentijdse chansons door heel Nederland.

Claire Schuurmans (2004) begon op 5-jarige leeftijd met harp spelen en volgde lessen bij Jaike Bakker. Ze ging vanaf 2017 naar de School voor Jong Talent waar zij les kreeg bij Ernestine Stoop. Sinds 2021 studeert zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Claire zit momenteel in haar tweede jaar bachelor. Claire houdt ook van spelen in ensembles en orkesten. Zo was zij 10 jaar lang lid van het Hofstads Jeugdorkest en 2 jaar van het Jeugdorkest Nederland. Verder is zij laureaat bij meerdere concoursen waaronder het Rosa Spier Harpconcours en het Prinses Christina concours. In 2020 was zij te horen op de online versie van het world harp Congress als onderdeel van het focus on youth programma.

De opbrengst van het concert komt ten goede aan het project 100xTrees4Life van de Unie van Soroptimistclubs Nederland. Met dit project willen de club 1000 vrouwen in Ghana helpen om bomen te planten en te onderhouden om zo voedsel te verbouwen en een inkomen te verwerven.

Dit concert is uitverkocht!