Het ‘stille’ protest van De Liefde

Jullie hebben het vast gezien, Theater De Liefde is ‘hot news’ deze week. Hieronder de brief die we hebben gestuurd naar alle mensen die een kaartje hebben gekocht voor de voorstelling van Theo Maassen. Nog even voor de duidelijkheid: we lappen dus niet alle regels aan onze rode hakken. De coronacheck toegangscontrole blijven we gewoon hanteren. Uit liefde voor ons publiek!

De brief:

Hooggeachte bezoeker van Theo Maassen en Theater de Liefde,

Zoals te verwachten was, was de try-out van Theo Maassen in no time uitverkocht. In ons enthousiasme zijn we ervan uitgegaan dat we in september weer met volle kracht vooruit mochten. Inmiddels blijkt dat we maar tweederde van onze capaciteit mogen gebruiken, en dat we dus een heleboel mensen moeten teleurstellen.

Daarover nadenkend groeide bij ons, het bestuur van De Liefde, de frustratie. Terwijl de voetbalstadions barstensvol zitten, er een megalomaan race-evenement praktisch naast de deur plaatsvindt, er van artiesten verwacht wordt dat ze voor niets komen opdagen en de politiek tot op dit moment geen enkel gehoor geeft aan een actie als Unmute us, proberen wij braaf en lief de regels te volgen. We hebben daarom nu maar eens besloten een lange neus te trekken naar de voorschriften, eigenwijs blijmoedig onze gang te gaan en niemand af te zeggen. Theo staat achter deze beslissing. Door de denktrant rondom de Grand Prix blijkt maar eens te meer dat de wereld ons, De Liefde, hard nodig heeft!

We vragen je wel om bij de ingang een bewijs van vaccinatie, een negatieve coronatest (maximaal 24 uur oud) of bewijs van herstel te tonen. We werken daarvoor met de Corona Check App. Je kunt de benodigde QR-code tonen op je telefoon of downloaden en geprint meenemen. Wanneer je geen geldig coronatoegangsbewijs kunt of wilt tonen, kunnen we je helaas geen toegang verlenen tot het gebouw. Uiteraard heb je de keuze al dan niet mee te gaan in dit ‘stille’ protest. Mocht je bezwaren hebben krijg je gewoon je geld terug, en hopen wij van harte je in betere tijden te verwelkomen. Stuur ons in dat geval een mail met je bankrekeningnummer en het aantal kaarten dat je hebt gekocht.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Theater de Liefde