Tango in De Liefde: Nacht in Buenos Aires

Het wordt nacht in Buenos Aires; er worden wiegeliedjes gezongen, een straatjongen probeert zijn rozen te verkopen in het mooiste restaurant van de stad. Overal wordt tango gedanst. Een dichter, gevlucht voor de Spaanse burgeroorlog schrijft in nachtelijke wanhoop zijn mooiste gedicht. De musici nemen het publiek mee door de straten van de hoofdstad van de ene bar naar de andere kroeg. Het wordt een avond vol warmte, passie en romantiek, met een vleugje drama.

De Haarlemse mezzosopraan Hetty Jansen deelt het podium met het Pannonica Tango Saxofoonkwartet en de percussionist Sarif Tribou. De liederen zijn voornamelijk van de Argentijnse componisten Astor Piazzolla en Carlos Guastavino. De eerste reisde af naar Parijs om muziek te studeren en terug te keren als de belangrijkste vernieuwer van de tango. De tweede bleef in Argentinië maar klinkt opmerkelijk genoeg meer Europees dan Piazzolla. De levenswandel van beide componisten en musici komt samen in dit programma, in een reeks van bekende en onbekende composities, gearrangeerd door Sarif Tribou. 

Het Pannonica Kwartet bestaat uit Arno Bornkamp (sopraansax), Miguel Ortega (altsax), Lucas Malec (tenorsax) en Juan Dominguez (baritonsax).

Zondag 12 juni, 20.30 uur. Kaarten via de organisator.