Nieuw: try-out podium O.P. De Liefde

O.P. De Liefde is een splinternieuw open podium in Haarlem. Het idee is gebaseerd op het fameuze try out podium Open BAC in Amsterdam, al ruim 45 jaar een begrip. Vanaf 1 februari, iedere eerste woensdag van de maand in De Liefde!

Open Podium (O.P.) De Liefde wordt gepresenteerd door iemand die zelf uit het theatervak komt. Dat kan een kersverse winnaar van één van de grote festivals zijn, of een ‘oude rot’. Acteur en cabaretier Bas Grevelink bijt op woensdag 1 februari het spits af.

Het podium biedt ruimte aan iedereen met theaterambities, met de nadruk op kleinkunst en comedy, maar ook muzikale bijdragen zijn welkom. De Liefdes Band, onder leiding van Mees van Haren, zal het één en ander muzikaal ondersteunen en begeleiden.

Nieuwelingen kunnen in O.P. De Liefde hun eerste stappen zetten, veteranen hun nieuwe ideeën testen. Elke keer 6 acts van maximaal een kwartier en een kleinkunstklassieker, elke keer een ontdekking!

Heb je aspiraties? Meld je aan via: info@theaterdeliefde.nl

Woensdag 1 februari in O.P. De Liefde:

Finn Visser
Als Finn niet de spijker op zijn kop slaat dan is hij wel druk bezig met aan de weg timmeren voor comedy. Finn heeft een fijn en uniek stemgeluid dat je onmiddellijk herkent. Waar veel comedians een autobiografisch verhaal vertellen, leren we Finn vooral kennen door zijn geestige manier van denken. Hij kan heel nuchter diepe onderwerpen bespreken en vertaalt filosofische gedachtes in mooie oneliners. In 2022 won Finn de publiek- en persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Iets wat hij te danken heeft aan het publiek en zijn persoonlijkheid.

Phoebe Perry
Phoebe is komiek en creatief producent. Voordat ze naar Nederland verhuisde, voerde ze improvisatie- en sketchcomedy uit in Chicago. Haar originele soloshow, Dr. Fifi and Her Imaginary Friends, ging in première op Chicago Sketchfest 2018 en werd vertoond in het Annoyance Theatre in Chicago. Ze presenteert de Absoluut Lekker Gezellig Show in Amsterdam.

Tijmen van Barneveld
Tijmen geeft op weinig subtiele wijze oplossingen voor generatieziekten als burn-out, depressie en angsten. Een soort ongevraagde coachingssessie met als grootste advies: “Blijf gezond, zoek werk in de bouw”. Keiharde comedy waar Tijmen blijft ‘doorjekkeren’ tot iedereen lacht of tenminste één iemand een TIA krijgt. Tijmen behaalde in 2019 zijn diploma aan de enige cabaretopleiding van Nederland, de Koningstheateracademie. Inmiddels werkt hij als comedian en bouwvakker.

Evelien Louwers
Evelien doet haar best om lekker existentialistisch te zijn. Ondertussen heeft ze zo haar twijfels over het bestaan. Toch zal ze keuzes moeten maken, want haar nieuwe idool Jean-Paul Sartre leert haar: wat niet kan, is niet kiezen. Soms absurd en clownesk maar altijd toegankelijk.

Tommy Zonneveld
Het recept voor een avond met Tommy is: een dikke schep energie samengevoegd met een scheutje absurdisme. Dan doe je er 12 eetlepels grappen bij en blus je het af met een identiteitscrisis. Zo is dit geregeld, kan je niet weigeren en je zult altijd meer willen!

Britt van Tooren
De maatschappij heeft honger naar donzige zielen. Volgens Britt wordt het tijd om zachtheid te vieren, want hardheid is er al genoeg. Met vunzige beats, catchy proza en hilarische herkenbaarheid ontleedt Britt haar onvermogen. Trots en kwetsbaar tegelijk.