O.P. De Liefde met Sjamke de Voogd

De Haarlemse Sjamke de Voogd is econometrist omdat ze van wiskunde houdt. En ze is er cabaretier mee geworden. Al 22 jaar staat ze met haar zus Nellerike in het theaters. Na de finale van het Leids Cabaret Festival 2001 toerden ze als Zusje Voogd en later als VET kindercabaret door het land. Naast haar werk is ze enthousiast marathonloper. Een andere pijler in haar leven is haar ‘moderne gezin’. Het vergt een flap over en een presentatie om uit te leggen hoe dat in elkaar zit. Dat doet ze dan ook in haar nieuwe soloprogramma ‘Dingen die nooit af’. Op 7 juni presenteert zij O.P. De Liefde, het try-out podium van Theater De Liefde. Met dit keer in de line-up:

Gijsjaradijsje
Jochem Smaal is Gijsjeradijsje, een youtube-idioot die hysterische popliedjes schrijft. Hier tussendoor mijmert hij wat existentieel de ruimte in. Verwachting: medium grappig.

Erik Kaizer
Erik  Kaizer maakte in 2016 een cabaretvoorstelling en schrijft nu aan zijn tweede voorstelling.  Onder muzikale begeleiding van gitarist Jonathan Arends laat hij een gedeelte hiervan zien. In het dagelijks leven werkt hij in de ouderenzorg. Daarnaast is hij trainingsacteur op de Hogeschool van Amsterdam. Hij speelde in een aantal tv-reclames, is verzot op voetbal, speelt veld- en zaalvoetbal. En zijn grote droom is om ooit voetbalcommentator te worden.

De toestand
Jeninke de Jong en Gerrie Spaansen hebben vorig jaar de Nederlandstalige elektropopband De Toestand opgericht. De band bestaat ook uit jazzpianist Leo Bouwmeester en bassist Florean Kruijswijk Janssen, maar op 7 juni spelen Gerrie en Jeninke samen. Het komende jaar zal De Toestand vaker te zien zijn met hun eerste muziektheaterprogramma De Toestand van de Liefde, onder andere volgend jaar maart 2024 in… Theater De Liefde! Vanavond is een try-out voor dit programma. 

Maarten Bogaers
In 2019 verscheen de bundel Ongehoorde liedjes van Maarten Bogaers. ‘Onverhulde polderlyriek’, schreef het Haarlems Dagblad en Metronieuws schreef over ‘Levenspoëzie, zonder platheid of dit heb ik eerder gehoord’. Bogaers schreef door en schreef het, volgens het Haarlems Weekblad, prachtige ‘Als druppels de spiegels van het Spaarne breken’. Sinds het verschijnen van zijn bundel is hij met zijn nummers op pad en speelt ze solo met gitaar, zoals ze ooit ontstaan zijn. Met succes: een singer-songwriter die je raakt (De Heemsteder).

Hugo van Eck
Hugo van Eck is een cabaretier, zanger en schrijver uit Den Haag. Na een vier jaar durende opleiding aan de Paul van Vliet Academie trok hij vol enthousiasme het land in met zijn voorstelling ‘Remise’. Na een berg ervaring te hebben opgedaan is het nu tijd om met iets nieuws te komen. De afgelopen maanden heeft hij veel geschreven, geoefend en gelachen en nu mag het publiek meedoen. Met harde grappen en een zachte persoonlijkheid neemt Hugo je mee langs een bescheiden tentoonstelling eigenaardigheden waar vaak achteloos langsgefietst wordt. 7 juni is het tijd om de fiets even op de standaard te zetten, misschien zelfs wel met een liedje!

Woensdag 7 juni, 20.30 uur in Theater De Liefde. Tickets via onze agenda!