Zomerveren komt weer naar De Liefde!

Het radioprogramma Andermans Veren viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Net als vorig jaar komt Zomerveren – de theaterversie van het NPO Radio 5-programma – deze zomer weer naar Theater De Liefde. Kick van der Veer presenteert twee zondagmiddagen vol cabaret en kleinkunst en jij kunt erbij zijn!

Op 4 oktober 1992 ging de eerste uitzending van Andermans veren de lucht in. Toen was Erik van Muiswinkel de presentator. Later nam Martine Bijl die rol van hem over en daarna Kick van der Veer. Hij was vanaf het begin verantwoordelijk voor de samenstelling. De afgelopen 30 jaar heeft Kick gewerkt met liedjes en conferences uit zijn eigen archief. Maar er is ook iedere week een ‘Eigen veertje’; een liedje gemaakt op de actualiteit, steeds gezongen door een andere zanger(es). En er is het ‘Pareltje van Piet’ (Tullenaar). Uit de NOB-archieven haalt Piet iedere week een nummer dat nooit op plaat of cd verschenen is. 

Andermans Veren is inmiddels een begrip. Dat vindt de AVROTROS ook, dus mag er feest gevierd worden. Op twee zondagmiddagen treden in Theater De Liefde topartiesten op, er is het ‘Klasje van George'(Groot), die les in tekstschrijven geeft en er worden jubileumliederen geschreven en gecomponeerd door schrijvers en componisten van naam en gezongen door dito zangers of zangeressen. Kortom, dit worden hele fijne middagen!

De opnamen in De Liefde worden uitgezonden op de vaste Andermans veren-tijd, zondagochtend van 10 tot 11, NPO Radio5. Uiteraard zal Kick het geheel presenteren. Met een blije lach op de smoel. 

Welkom in De Liefde of anders bij de radio! Kaarten koop je hier.